Taille des polices
Augmenter la taille   initial.png   diminuer.png

Présentation

Fermer Infos

Fermer Vidéos / Photos

St. Catherine
News
+ Année 2010
+ Année 2009
Lettre d'information
Pour avoir des nouvelles de ce site, inscrivez-vous à notre Newsletter.
S'abonner
Se désabonner
Captcha
Recopier le code :
Visites

 36928 visiteurs

 1 visiteur en ligne


Mise en couleur du jardin - par Le_Babelleir le 20/06/2010 @ 17:15

JeroenBabe21-06bis.jpeg

21-06-2010
A partir de 15h
Vanaf
15 uur


 
Concerts:
  • Pianist Derick Ochaerd
  • Majoretteketet & Fanfare
  • Chuppa Libre

Animations pour enfants:
  • peinture
  • croquet
  • pétanque

Expo - assemblage - Bruno Delmotte
Barbecue + Drinks
DJ MiMi


Les déchets sont partis - par Le_Babelleir le 20/05/2010 @ 19:58

wink Les déchets sont enfin partis

voir la nouvelle vidéo wink


Reportage de ZDF - par Le_Babelleir le 21/11/2009 @ 18:28

Le reportage de zdflogo.gif en ligne
 
Jeroen Peeters hat in Brüssel ein Haus besetzt und dort eine soziale Begegnungsstätte gegründet. Um einer Zwangsräumung zu entgehen, hat der Aktivist seinen Fuß in den Boden des Gebäudes einbetoniert.

 

Jeroen Peters kraakt opnieuw - par Le_Babelleir le 16/11/2009 @ 14:59

10/11/09 Jeroen Peters kraakt opnieuw
Afgelopen nacht hebben Jeroen Peters en een aantal sympthisanten het huis aan de Vlaamsesteenweg opnieuw gekraakt. Het huis is weer open, maar onder politiebewaking. 

Option du CPAS - par Le_Babelleir le 11/11/2009 @ 19:39

Le CPAS a grillagé la façade
et annonce l'ouverture imminente d'une boutique de vêtements de seconde main.
A côté d'un magasin Oxfam Vintage... Il fallait y penser ! eek

Projet fléché CPAS OCMW.jpg


Kustenaar-kraker Jeroen Peters opgepakt door politie - par Le_Babelleir le 11/11/2009 @ 13:00

Nadat hij gisteren door de politie uit zijn gekraakte woning in de Vlaamsesteenweg was gezet, kraakte kunstenaar-kraker Jeroen Peters vannacht opnieuw de woning. Lang heeft die actie niet geduurd. Peters is samen met twee straathoekwerkers opgepakt door de politie. Aan het woord: vriend Tibo Vandenborre die het zag gebeuren en Manu Chiquero van de vzw Chez Nous.


Expulsion - par Le_Babelleir le 09/11/2009 @ 23:32

Expulsion

 

Ce matin à 6 heure 30 « l’équilibre » se faisait vider par le huissier  et la police

La stupéfaction est immense. Il s’agit clairement d’une spéculation montante, est-il possible que les autorités gouvernementales dans notre démocratie se permettent de jouer des petits jeux en spéculant sur la valeur du terrain.

 

Le CPAS de Bruxelles veut mettre sans cette maison un rez-de-chaussée commercial et deux appartements pour classe moyenne (minimum 900€ de loyer par mois).

 

Jeroen nous montrait avec l’équilibre quel impact que la fonction du projet, habitation solidaire.  La maison avait toujours la porte pour les passants et le tout le monde.

L’équilibre s’arrangeait pour que l’art soit accessible à tous même pour les sdf qui ont un attrait pour l’art pouvait trouver refuge dans cette petite galerie.

 

Aurait-il été possible que le tribunal vienne renifler un peu l’ambiance et l’atmosphère qui y régnait, ou était ce ca le problème?  Toute cette maison vivait et faisait vivre plus intensément le cœur de Bruxelles.

 

Le débat qui se pose maintenant qu’on attend de la société gouvernante qui devrait être seine mais ne l’est pas apparemment ils jouent tous avec le système capitaliste et spécule sur les bâtiments vides n’attendons nous pas des autorités en place qu’ils permettent de créer un avenir pour les personnes les plus faibles et en difficulté. C’est ce que faisait Jeroen avec l’équilibre.

 


 

 

 

Ontzet over uitzetting.

 

Deze morgen om 6u30 is ’t Evenwicht ontruimd door deurwaarder en politie.

De verontwaardiging is groot. Een duidelijk vermoeden van speculatie rijst. Mag een overheid meespelen met de allesoverheersende spelletjes van grondspeculatie of verwachten wij van onze democratische leenheren meer sociaal inzicht? Het OCMW van Brussel wil in dit pand een handelszaak en appartementen voor middenklassers vestigen.

Jeroen toonde met ’t Evenwicht op zijn eentje welk een sterke maatschappelijke functie ‘solidaire woningen’ kunnen hebben. Het huis stond open voor elke voorbijganger. ’t Evenwicht maakte kunst heel  toegankelijk, niet in het minst voor de straatbewoners zelf. 

Kon een rechtbank de sfeer in het huis van Jeroen voelen, de openheid die er heerste? Of was net die openheid een doorn in het oog? En dit in een groeiend kloppend hartje in Brussel, steeds levendiger.

Het debat dat zich stelt is of wij van een overheid verwachten dat deze, in het belang van een gezonde financiële situatie, meespeelt met kapitalistische spelletjes als leegstand en speculatie? Verwachten wij net niet van de overheid dat deze ons plaatsen geeft waar mensen kunnen bouwen aan een toekomst,… wat Jeroen met ’t evenwicht deed.

Daarom deze oproep om massaal onze steun te betuigen aan dit hartverwarmend project.

 

 

 

 


Le lapin - par Le_Babelleir le 04/11/2009 @ 12:06

 Jeroen a retrouvé son lapin smile

Image lapin

Invitation - par Le_Babelleir le 28/10/2009 @ 01:09

Tout les jours de 14h à 20h
Atelier ouvert pour peindre des pieds !!!

Pour garder l'équilibre

Photo pieds

eek (c'est gratuit) frown


Même chose pour les flamands


Verloren voeten - par Le_Babelleir le 08/10/2009 @ 23:52

ATELIER ‘VERLOREN VOETEN’

ZATERDAG 10 OKTOBER 2009 VANAF 14 UUR

IN DE GALERIE L'EQUILIBRE / ‘T EVENWICHT

VLAAMSESTEENWEG 100, 1000 BRUSSEL

Brussel staat er vol van: leegstaande gebouwen die geruisloos liggen te verkommeren, wachtend op speculerende vastgoedmakelaars. Niet enkel particuliere eigenaars zijn hiervoor verantwoordelijk. Ook de overheid laat ontelbare panden gewoon verkrotten.

 

Sinds anderhalf jaar woont en werkt Jeroen Peters op de Vlaamsesteenweg nr. 100, in een pand dat, op het moment dat hij erin trok, al 12 jaar leegstond. Hij investeerde eigen tijd en middelen om het opnieuw bewoonbaar te maken en stichtte er een ‘open buurthuis en kunstgalerie’ waar werkelijk iedereen welkom is: l’Equilibre/’t Evenwicht.

 

Jonge en minder jonge kunstenaars, schilders, beeldhouwers en muzikanten maken dankbaar gebruik van deze onafhankelijke galerie. Drie dakloze mensen vonden er een thuis. En ook het buurtleven bereikt er nieuwe hoogten: mensen van alle leeftijden en achtergronden komen er over de vloer. Buurtbewoners leren elkaar eindelijk kennen. In deze inspirerende omgeving zagen verschillende culturele evenementen het licht. Zo werd er onlangs een pétanque-baan aangelegd op de stoep van het huis. Andere projecten, zoals een volkskeuken en Nederlandse taallessen, staan in de steigers.

 

Maar het Brusselse OCMW, eigenaar van het pand, wil Jeroen Peters nu uit zijn woonst zetten. Het gedroomde buurthuis in het hart van de buurt moet plaats maken voor een winkel en woonruimte. De buurtbewoners houden hun hart vast...

 

Enkel een radicale actie kon de nakende uitzetting afwenden. In de nacht van 20 op 21 september maakte Jeroen Peters een gat in de vloer, plaatste zijn voet erin en goot er 30kg cement overheen. Met deze actie wil hij de problematiek van de leegstand aankaarten. Panden waarmee de stad en het OCMW toch niets aanvagen, moeten kunnen dienen om culturele en sociale projecten in onder te brengen die ten goede komen aan het leven in de buurt. Maar een akkoord kwam er niet. Jeroens voet zit 15 dagen later nog steeds in het beton, en zowel stad Brussel als het Brusselse OCMW zwijgen als een graf.

 

Deze zaterdag 10 oktober organiseert l'Equilibre/’t Evenwicht een open atelier voor het maken van verloren voeten. Want de politici weten blijkbaar niet welke stappen ze moeten zetten om spontane projecten voor huisvesting, cultuur en publieke ruimtes te ondersteunen. Het wordt een ludiek atelier voor jong en oud, met randanimatie, muziek en snacks. Vanaf 14 uur kan iedereen zijn of haar eigen gipsen voet komen gieten om zich symbolisch achter de actie van Jeroen Peters te scharen. De voeten zullen op verschillende plaatsen in de stad worden neergezet, opdat we het l’Equilibre/’t Evenwicht mogen bewaren en de grond onder onze voeten niet zouden verliezen!

      

Hervé Guerrisi +32 486 958159 - herve.guerrisi@gmail.com

Bruno Berger   +32 484 404034 - bruno.berger@live.be

 

DébutPrécédent [ 1 2 ] SuivantFin
 
^ Haut ^